Ugrás a tartalomra

Mazsorettek és fúvósok

2022. július 05. kedd
Huszonkettedik Péter-Pál-napok a XXII. kerületben
Mazsorettek és fúvósok

Már június közepén elkezdődött Budafok egyik legpatinásabb és egyben legrégebbi utcájában az ünneplés. A három napon át tartó programsorozat nagyjaink emléktábláinak megkoszorúzásával kezdődött.

Az érdeklődők a Tangazdaságban kora délután a szakszerű szőlőművelés úttörőjére, Schams Ferenc szőlészre (1780–1839), a borkezelésről írt szakcikkeiről is ismert Pettenkoffer Sándor borászra (1868–1946) és a Promontorium Borlovagrend egykori nagymesterére, Dr. Urbán Andrásra (1945–2015) emlékeztek a borászati iskola igazgatóhelyettese, Orbán Gergely segítségével.

A Péter-Pál utcában, miután dr. Joó Ernő helytörténész emléktábláján elhelyezték a koszorúkat, a Seybold–Garab-pincében nyílt kiállítás és vásár budafoki alkotók kerámiáiból.

A szombati ébresztőt szokás szerint a Budafoki Fúvósegylet zenészei fújták Arató László vezetésével, velük pedig a Szinergia Mazsorett és Tánc Stúdió és a Csillaghegyi Mazsorett Együttes mazsorettjei vonultak.

A Péter-Pál-kápolnában megtartott ökumenikus istentiszteleten a Lampart Budafok Vegyeskar énekelt Arnold Eszter karnagy vezényletével, majd Garbóci László helytörténész az ősökre emlékeztette a jelenlévőket az Ősök fája mellett felállított kopjafánál.

A Seybold–Garab-pince a könnyed szórakozás helyszínéül szolgált: étel, ital, porcelánfestés és Juhász Balázs ütőhangszeres művész várta az érdeklődőket, a Budafoki Fúvósegylet Stáció parkban elkezdett koncertjéből azonban a felhőszakadás miatt sajnos csak öt perc valósult meg. Másnap délelőtt a Seybold–Garab pincében óriási népszerűségnek örvendett a zenés, tréfás játék: vagy nyolcvan gyerek nézte ámulva az egri színház nagy sikerű előadását.

A XXII. Péter-Pál-napok a Szent Lipót-plébániatemplomban tartott hangversennyel, az „Ahol a hang imává válik” zenei együttes előadásával zárult.

Tamás Angéla